Γραφείο Τύπου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΠΑΡΟΣ, ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ»

Αγαπητοί συμπολίτες,

Ως κυβερνώσα δημοτική παράταξη, θα θέλαμε να απευθυνθούμε σε όλους εσάς και να απαντήσουμε σε κάποια πρόσφατα δημοσιεύματα, τα οποία μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν όντως μερικοί θέλουν να γίνονται έργα στο νησί ή απλά αρέσκονται στην άσκηση κακόβουλης κριτικής ως μέσο εντυπωσιασμού και ανάδειξης της πολιτικής τους ταυτότητας.

Συγκεκριμένα, τον τελευταίο καιρό κάθε φορά που κάποιο έργο ανακοινώνεται από τον Δήμο, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δημοσιεύματα και  πολιτικές παρεμβάσεις που υπονομεύουν τη σπουδαιότητα του και περιγελούν την αξία του.

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι γνωρίζουμε τις ανάγκες των δημοτών μας και τις ελλείψεις στις υποδομές και δουλεύουμε καθημερινά, με θέληση και όραμα για να βελτιώσουμε τη ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της Πάρου και  για να δημιουργήσουμε υποδομές για ανάπτυξη και πρόοδο της τοπικής μας κοινωνίας.

Η αλήθεια είναι ότι αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες, εν μέσω ενός δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος και εξαιτίας της υποστελέχωσης των υπηρεσιών μας. Όμως χάρη στην αγαστή συνεργασία όλων των βαθμίδων της δημόσιας διοίκησης και στη στήριξη της κυβέρνησης, καταφέραμε να υλοποιήσουμε μέχρι σήμερα σημαντικά έργα υποδομής ενώ πολλά είναι τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη,  και τα οποία στο σύνολό τους, κατά γενική ομολογία είναι τα περισσότερα και σπουδαιότερα τα τελευταία χρόνια στη Πάρο.

Προβλήματα που δεν είχαν λυθεί για πολλά χρόνια, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και αποβλήτων έχουν πλέον δρομολογηθεί ικανοποιητικά, υποδομές για την επαρκή υδροδότηση και άρδευση έχουν δημιουργηθεί και επεκτείνονται με την ενίσχυση των μονάδων αφαλάτωσης, το νέο αεροδρόμιο ένα έργο που είχε βαλτώσει στις γραφειοκρατικές διαδικασίες, λειτουργεί ήδη. Παράλληλα, νέες κοινωνικές δομές αναπτύχθηκαν, οι υπάρχουσες εκπαιδευτικές μονάδες εκσυγχρονίζονται σταδιακά και δημιουργούνται σε αυτές αθλητικές υποδομές με σημαντικότερο αυτών την Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Αρχίλοχου-Μάρπησσας∙ οι παιδικές χαρές ανακαινίστηκαν και λειτουργούν πιστοποιημένες και με ασφάλεια για τους μικρούς μας δημότες. Τέλος, το πρώτο λιμενικό έργο του Δήμου Πάρου, το νέο δάπεδο του λιμένα Πάρου έγινε επί θητείας μας ενώ νέα λιμενικά έργα προχώρησαν σε όλη την Πάρο.

Μακάρι να υπήρχε ένα μαγικό ραβδί και να επιλύαμε όλα τα προβλήματα σε μία στιγμή. Αλλά καθώς κάτι τέτοιο λειτουργεί μόνο στη σφαίρα της φαντασίας, θα συνεχίσουμε να θέτουμε λιθαράκι λιθαράκι τις βάσεις για την αναπτυξιακή πορεία της Πάρου και θα είμαστε συγχρόνως περήφανοι ακόμα και για το μικρότερο έργο που συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, όπως είναι οι διαγραμμίσεις, η μείωση των δημοτικών τελών κ.α.

Κάθε μέρα, όλο και περισσότεροι δημότες αναγνωρίζουν το έργο μας και στηρίζουν ενεργά την προσπάθεια μας. Όμως για εμάς αυτό δεν είναι αρκετό και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με περίσσεια αποφασιστικότητα για την περαιτέρω βελτίωση της καθημερινότητας και ποιότητας ζωής των πολιτών, την ενδυνάμωση της Κοινωνικής Πολιτικής μας, την αναβάθμιση της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού, τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και απασχόλησης και εν τέλει  τη συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας του Δήμου Πάρου.

 

Αποδείξαμε ότι μπορούμε, συνεχίζουμε να διεκδικούμε

και θα πετύχουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.