Γραφείο Τύπου

ΟΙ ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΤΟΥ Κ. ΜΠΙΖΑ «ΑΠΕΙΛΟΥΝ» ΤΟ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ

Έκπληκτοι οι δημότες παρακολουθούν την πλήρη διάσταση απόψεων στην παράταξη Μπιζά, για το θέμα του εμπορικού λιμανιού.

 Ενώ ο ίδιος ο κύριος Μπιζάς έχει ταχθεί δημοσίως υπέρ της δημιουργίας νέου εμπορικού λιμανιού στο νησί μας,  στέλεχος του συνδυασμού του, ο κύριος Σταύρος Στέλλας, δημοσιοποιεί την πλήρη αντίθεση του. Δηλώνει ότι δεν πρέπει να προχωρήσει το έργο και καταφέρεται κατά όσων υποστηρίζουν το νέο λιμάνι.  Μεταξύ άλλων αναφέρει πως «το λιμάνι είναι ένα ανούσιο και ανόητο έργο. Δεν έχει να προσφέρει κάτι στο Νησί».

 Αν επρόκειτο για μια ενδοπαραταξιακή διαφωνία για ένα ασήμαντο θέμα, δεν θα υπήρχε λόγος ανησυχίας. Πρόκειται όμως, για πλήρη διάσταση απόψεων. Σε ένα κρίσιμο θέμα για την  ποιότητα της ζωής μας, όπως και της αναπτυξιακής πορείας του νησιού μας.

 Ετερόκλητες συμπράξεις προσώπων με εντελώς αντίθετες θέσεις και απόψεις,  για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, έχουν ως βέβαιο αποτέλεσμα την πρόκληση σύγχυσης και ως αποτέλεσμα την αποτυχία. Αναμένουμε από τον κύριο Μπιζά να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση του συνδυασμού που ηγείται, για το εμπορικό λιμάνι.

Η δική μας θέση ήταν και παραμένει ξεκάθαρη. Η Πάρος χρειάζεται επειγόντως ένα νέο λιμάνι που θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση της Παροικίας. Ταυτόχρονα θα κάνει πιο φιλικές, πιο «πράσινες», αλλά και πιο οικονομικές  τις μεταφορές και  τις μετακινήσεις από και προς το νησί μας. Το νέο λιμάνι μπορεί να αποτελέσει το θεμέλιο, για ένα νέο σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας, με λιγότερα φορτία και λιγότερα καυσαέρια, αλλά και να βελτιώσει συνολικά την εικόνα της Πάρου. Μαζί με το αεροδρόμιο θα σηματοδοτήσουν μια νέα αναπτυξιακή προοπτική.