Γραφείο Τύπου

Ο ΧΥΤΑ, Ο ΦΟΔΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑ Ο Κ. ΜΠΙΖΑΣ

Για μία ακόμα φορά, ο κ. Μπιζάς προσποιείται ότι δεν γνωρίζει βασικά θέματα  αρμοδιότητάς του φορέα, στον οποίο, η αρχή την οποίαν εκπροσωπεί, ως Επάρχος Πάρου, είναι βασικός μέτοχος. Για μία ακόμα φορά, ο κ. Μπιζάς επιδίδεται στην προσφιλή του ιδεολογία, τον ασύστολο λαϊκισμό.

Η πρόσφατη ανάρτησή του σχετικά με τον ΧΥΤΑ είναι απόλυτα χαρακτηριστική.

Πανηγυρίζει ο κ. Μπιζάς που ο εργολάβος μαζεύει τώρα -με καθυστέρηση δύο ετών- τις σακούλες γύρω από τον ΧΥΤΑ, όταν ο Δήμος καθάριζε την περιοχή κάθε χρόνο  όπως απαιτείται. Πολύ βολικά για τον ίδιο, «ξεχνά» ότι ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου (ΦοΔΣΑ) συστάθηκε στις 10/08/2020, ενώ ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πάρου Αντιπάρου (ΣΥΔΙΣΑΠΑ), για τον οποίο υπεύθυνος ήταν ο Δήμος Πάρου, καταργήθηκε στις 24/12/2020 (ΦΕΚ 5703/Β). Ο δε ΧΥΤΑ παρελήφθη από τον ΦοΔΣΑ στις 29/03/2021 με οριστικό πρωτόκολλο παραλαβής.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Με ημερομηνίες και αποδεικτικά στοιχεία. Με άλλα λόγια, ο κ Μπιζάς αυτό-θαυμάζεται, απλά και μόνο επειδή έκανε τη δουλειά του ο ΦοΔΣΑ και, μάλιστα, με καθυστέρηση δύο ετών!

Επαίρεται, επίσης, ο κ. Μπιζάς γιατί δήθεν «ο ΦοΔΣΑ Α.Ε. ανέλαβε να ολοκληρώσει και να ωριμάσει τις μελέτες…». «Ξεχνά» ότι  με το υπ’ αριθμ. 8119 έγγραφο του Δήμου Πάρου, στις 12 Μαίου του 2021, ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου παρέλαβε τα Τεύχη Δημοπράτησης των έργων: α) Επέκταση ΧΥΤΑ Πάρου-Αντιπάρου και β) Μονάδα Κομποστοποίησης Πάρου για υποβολή πρότασης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα λόγω αρμοδιότητας. Υποθέτουμε ότι ο κ. Μπιζάς γνωρίζει –και πάντως θα έπρεπε να γνωρίζει- τι σημαίνει «ωρίμανση» και τι είναι τα «Τεύχη Δημοπράτησης». Όπως γνωρίζει, αλλά θέλει να το «ξεχνά» ότι το δεύτερο κύτταρο στον ΧΥΤΑ προχωρά, ακριβώς επειδή ο Δήμος Πάρου παρέδωσε έτοιμες μελέτες.

Είναι κρίμα που ο κ. Μπιζάς συνειδητά επιλέγει -ξανά- την παραπλάνηση και τον ασύστολο λαϊκισμό.