Γραφείο Τύπου

ΠΑΡΟΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Φίλες και Φίλοι,
Πριν από 9 χρόνια , τέτοιες μέρες ,ξεκινήσαμε ένα μεγάλο ταξίδι για το νησί μας .
Θυμίζω ότι εκείνες τις ημέρες πολλά που σήμερα θεωρούμε δεδομένα τότε ήταν σε αμφισβήτηση .
Το νησί μας πάλευε να μπει στον τουριστικό χάρτη του Αιγαίου έχοντας στην ουσία μια μικρή τουριστική περίοδο.
Οι νέοι μας έψαχναν στην Αθήνα και στο εξωτερικό επαγγελματικές διεξόδους δεδομένης της μικρής μας οικονομίας .
Σε βασικές υποδομές όπως στην παροχή νερού και στους βιολογικούς καθαρισμούς υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις .
Ελλείψεις διαπιστώνονταν επίσης στα σχολεία μας ,στη δημόσια υγεία και αλλού γι’ αυτό εξοπλίσαμε, διαθέσαμε και κατασκευάσαμε όπου ήταν απαραίτητο.
Η επικοινωνία μας με τον έξω κόσμο ήταν έρμαια των παλιών συνθηκών αφού διαθέταμε ένα αεροδρόμιο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει μόνο μικρά αεροσκάφη .
Σε αυτά τα 9 χρόνια πετύχαμε όλοι μαζί ένα μικρό « θαύμα».
Βάλαμε την Πάρο στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, φέραμε ανάπτυξη στο νησί και για πρώτη φορά όχι μόνο κρατάμε τους νέους μας στο νησί αλλά προσελκύουμε και νέους κατοίκους .
Βελτιώσαμε και αναπτύξαμε μια δημοτική εταιρεία πρότυπο για το νερό και την αποχέτευση με ένα τεράστιο πρόγραμμα έργων για την εξασφάλιση της ποσότητας και της ποιότητας του νερού και την προστασία του περιβάλλοντος για τις νέες γενιές .
Παλέψαμε για τη δημιουργία ενός μεγάλου διεθνούς αεροδρομίου ,κατοχυρώναμε για τον δήμο μας και τους κατοίκους την έκταση του παλιού αεροδρομίου.
Ανακατασκευάσαμε και επεκτείναμε 4 λιμάνια.
Για το επόμενο διάστημα έχουμε μια σειρά νέων έργων που θα αλλάξουν το νησί μας .
Όπως έργα για τους δρόμους μας ,για την καθαριότητα και την ανακύκλωση ,για ακόμα περισσότερα δίκτυα ύδρευσης ,για τα σχολεία μας ,χώρους για τη διαμονή γιατρών και πολλά άλλα.
Η επόμενη τετραετία θα είναι πολύ σημαντική για έναν λόγο :
Πρέπει να μας δείξουμε ότι η τουριστική « άνοιξη» που έχει διάρκεια και προοπτική και ταυτόχρονα αυτή η ανάπτυξη θα σεβαστεί απόλυτα την ποιότητα ζωής των κατοίκων ,το μοναδικό μας περιβάλλον ,τις αξίες και τις παραδόσεις μας .
Εμείς θα σταθούμε δίπλα στη νέα δημοτική αρχή για ότι καλό κάνει .
Αλλά θα ασκήσουμε και σκληρή κριτική σε πρωτοβουλίες ή παραλείψεις .
Δεν θέλουμε με τίποτα και δεν θα αφήσουμε το νησί μας να χάσει τη δυναμική του και να επιστρέψει σε εποχές μιζέριας .
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και τους υπαλλήλους του Δήμου Πάρου για τις μελέτες και τα έργα που σχεδιάσαμε και τελειώσαμε, επιτύχαμε σημαντικά βήματα για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών του νησιού μας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Η επόμενη σελίδα στη διοίκηση του Δήμου θα με βρει ενεργό, μαζί με τους ανθρώπους και τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού μας «Πάρος, επιΜΕΝΟΥΜΕ στην Πράξη», για να συνεχίσω να προσφέρω την εμπειρία και τις δυνάμεις που έχω, στα κοινά του τόπου μας.